We werken op dezelfde manier als bij gewone putboringen.
In samenspraak met de brandweer wordt de boring uitgevoerd. De diepte van de boring is afhankelijk van de plaatselijke bodemopbouw en de verleende vergunning. De capaciteit van een bluswaterput wordt door de brandweer opgelegd en ligt tussen de 60 m³/h en 200 m³/h. Om deze capaciteit te kunnen garanderen moet de bluswaterput voorzien zijn van een onderwaterpomp met dezelfde capaciteit.
De pomp wordt +/- 2 weken later gemonteerd met RVS persbuizen aan een RVS bronkap. Boven op deze bronkap wordt er een verticale aansluitkoppeling gemonteerd. Op deze koppeling moet een zuig-persslang kunnen worden aangesloten van het blusvoertuig van de brandweer. De voorschriften van de plaatselijke brandweer worden door ons opgevolgd. Na de inbedrijfstelling wordt de boring ook getest en goedgekeurd door de plaatselijke brandweer.
Er is weinig tot geen onderhoud nodig aan deze installaties. Het is wel aangeraden om de boring zeker 1x per jaar te testen.
Een voordeel van een bluswaterput is dat deze plaats besparend is. U moet geen ruimte voorzien voor een grote bluswatervijver, silo’s, bassins,..